شکرگزاری و قدردانی | چگونه این عادت را در خود پرورش دهیم؟ - متمم
- شکرگزاری و قدردانی | چگونه این عادت را در خود پرورش دهیم؟ - متمم
در درس گذشته کمی دربارهی قدردانی و شکرگزاری صحبت کردیم (چقدر در زندگی قدردان و سپاسگزار هستید؟).
در این درس میخواهیم کمی بیشتر در این باره حرف بزنیم.
پیام نهایی درس، ساده و واضح است: شکرگزار بودن و قدردان بودن از داشتهها و فرصتها و امکانات، مزایا و فواید بسیاری دارد و میتواند در بهبود سلامت و کیفیت زندگی موثر باشد. بنابراین مهم است که این عادت را در خود پرورش داده و تثبیت کنیم.
اما واقعیت این است که بسیاری از ما، کارکردهای ارزشمند این رفتار ساده را جدی نمیگیریم.
شاید به خاطر اینکه سالها چنین بحثهایی را از معلمها و سخنرانان انگیزشی شنیدهایم (و فکر میکنیم که این حرف هم، مانند بسیاری از ادعاها و توصیههای این افراد، پایه و اساس علمی ندارد).
شاید هم به این علت که شنیدن مکرر چنین توصیهای در طول هزاران سال از افراد مختلف و به زبانهای متفاوت، حساسیت ذهنی ما را نسبت به این مفهوم کاهش داده و آن را برایمان عادی کرده است.
ریشهی مسئله در هر جا نهفته باشد، بر این باور هستیم که توصیه به شکرگزاری و قدردانی معمولاً در حد یک توصیه باقی میماند و اگر ما مکرراً و به شکلهای مختلف بر روی این موضوع تأکید نکنیم، بعید نیست شما هم در حد یک متن ساده این حرفها را بخوانید و از روی آنها عبور کنید.
امیدواریم این تأکید مکرر – هربار با یک زبان متفاوت – باعث شود که شما بحث شکرگزاری و قدردانی را جدیتر بگیرید و جایی برای آن در برنامهی روزانه / هفتگی خود باز کنید.
رابطهی شکرگزاری با سلامت و بهزیستی
تحقیقات متعدد و متنوعی در زمینهی رابطهی شکرگزاری با سلامت و بهزیستی منتشر شدهاند. تقریباً تمام این مطالعات و تحقیقات، یکصدا بر این نکته تأکید میکنند که شکرگزاری و قدردان بودن نسبت به داشتهها و دستاوردها، میتواند کارکردهای مثبت فراوانی داشته باشد.
امانز و مککالو در یک مقاله (شمردن نعمتها در برابر نقمتها) توضیح میدهند که چگونه مرور نعمتها و داشتهها میتواند روی سلامت و شادمانی انسانها تأثیر بگذارد.
شما تاکنون در این بحث مشارکت نداشتهاید.
برخی از دوستان متممی که به این درس علاقه مندند: ، ، ، ،ترتیبی که متمم برای خواندن مطالب سری روانشناسی مثبت گرا به شما پیشنهاد میکند:
چند مطلب پیشنهادی از متمم:
سری مطالب حوزه روانشناسی مثبت گرا